“Cazul Cosbuc” - Toleranta Si Intoleranta



Citesti corect. Pe multicolorul afis, sustinut de Alianta Familiilor din Romania, scrie mare si lat:

"Ti-ai vedea baietelul... homosexual? Ti-ai inchipui fetita...lesbiana? Pe Olari, in capatul strazii, se fac niste chestii..."

Acel afis este rezultatul unei intamplari recente in cadrul liceului bilingv George Cosbuc din Bucuresti. Pe scurt, e vorba de un eveniment impotriva discriminarii sexuale, organizat de un numar de cadre didactice, care a avut ca urmare depunerea unor sesizari la Inspectoratul Scolar. Da, este vorba de o sesizare impotriva unui demers absolut civilizat. Ca sa citez scrisoarea de sustinere a demersurilor pro-toleranta, "Promovarea drepturilor omului in scoli este o datorie, nu o abatere disciplinara."

Revenind la afisul cu pricina, care reprezinta exercitarea deplina a dreptului la libera exprimare, garantat de Constitutia Romaniei, trebuie sa precizez ca este opus-ul asociatiei sus-mentionate, Alianta Familiilor din Romania, o asociatie care, conform profilului "promovează valorile vieţii şi familiei" si apararea "tradiţiilor social-culturale care au stat la baza dezvoltării societăţii româneşti: familia şi morala creştină, aplicate în relaţiile interumane şi în viaţa socială". Este vorba, deci, despre un grup traditionalist care considera ca o familie puternica reprezinta numai ceea ce este validat istoric (in cazul de fata, casatoria dintre femeie si barbat fiind singurul fundament acceptabil pentru o familie sanatoasa).

Totul bine si frumos - nu am nimic contra sustinerii valorilor traditionale. Insa totul o ia de-a busilea la vale cand citesti ca aceste valori sunt " puse în discuţie de promotori ai unor "alternative" - alternative care s-au dovedit experimente sociale falimentare în societăţile care le-au testat." Poftim? Unde si ce s-a dovedit?
Imediat mi-a devenit clar ca intram pe un teren minat. Si daca la inceput mesajele anti-toleranta erau disimulate cu dibacie, o mica excursie in taramul fantezist al site-ului asociatiei nu lasa nici o urma de indoiala ca membrii fondatori nu considera ca toleranta, indulgenta sociala, ingaduinta fata de cei nascuti altfel sau respectul fata de valori diferite nu sunt calitati care au ce cauta intr-o familie sanatoasa.




Membrii asociatiei traiesc intr-un univers rupt de realitate si de bunul simt civilizat in care a fi homosexual sau bisexual inseamna a fi una dintre cele mai de jos spete umane, asimilandu-le de multe ori in decursul lecturii site-ului cu pedofilia sau zoofilia. Sunt rupti de realitate pentru ca trateaza homosexualitatea ca pe o "boala" sau secta religioasa, ceva ce "adopti" sau ceva la care poti fi "convertit", nu ceva innascut si la fel de intrinsec unei persoane precum culoarea pielii sau sexul. Membrii asociatiei traiesc astfel intr-o lume de conspiratori pro-homosexuali care comploteaza pentru pervertirea societatii Romanesti.

De la ei citire:
Agenda homosexuală” reprezintă ansamblul acţiunilor pe care le derulează activiştii homosexuali, pas cu pas, pentru a-şi atinge scopurile legate de obţinerea tot mai multor drepturi şi de forţarea societăţii să accepte homosexualitatea ca pe un comportament normal. În ansamblu, aceste acţiuni alcătuiesc o strategie minuţioasă, cu măsuri mai mult sau mai puţin vizibile sau oculte ( ..serios?), fiind implicat un întreg arsenal de iniţiative, de la acţiuni aparent nesemnificative, până la măsuri făţişe de intimidare şi acuzare a opozanţilor."
"Pentru homosexuali, miza în acest conflict este mare. Am explicat dorinţa lor de a intra în şcoli pentru a educa şi racola copii ( s.n.). Dacă ei pierd colegiul George Coşbuc, li se vor închide şi uşile celorlalte şcoli.

Am trait stari de la furie la mila citind randurile astea. Pentru ei, homosexualitatea este o boala, o perversiune. Au linkuri minunate pe site care iti pot arata cum sa-ti vindeci copilul de asta. Ba mai mult, homosexualii, pedofilii si zoofilii sunt toti din aceeasi secta devianta de monstri: "După ce au obţinut eliminarea articolului 200, activiştii homosexuali au trecut la pasul următor: implementarea legislaţiei anti-discriminare, introducându-se aşa-zisa „orientare sexuală” (doar cea homosexuală, nu şi pedofilia şi zoofilia, încă)."



Homosexualii sunt o de asemena o napasta trimisa asupra lumii crestine, evident.“Activiştii homosexuali ştiu că, pentru a scăpa de opoziţia societăţii faţă de aceste comportamente, trebuie în primul rând să lovească în reperul moral al societăţii – credinţa (Biserica şi orice manifestări sociale ale acesteia) – şi, în al doilea rând, să educe noile generaţii ca să fie „tolerante” faţă de ei. Nu e de mirare că homosexualii semnează toate scrisorile publice împotriva Bisericii alături de celelalte organizaţii creştinofobe.”

Ii dezgusta ca astfel de “perversi” pot avea drepturi. Mai mult, se pare ca homosexualii recurg la masuri serioase pentru raspandirea virusului lor, dar salvarea noastra se afla in combaterea manifestarilor pro-tolernata, "înfruntând opoziţia obraznică a profesoarelor Roxanei Marin şi Ioana Nanu – agentele homosexualilor – dar şi a unor părinţi „deschişi la minte”, care nu au nici o problemă dacă copiii lor vor practica aceste lucruri." Profesoarele care lupta cum pot impotriva unor anacronisme si preconceptii sunt "agenti" ai perversiunii, iar orice parinte care nu are aceleasi valori ca asociatia trebuie ironizat pentru prostia si lipsa lui de vigilenta.

Patrunzand mai adanc in lumea de dincolo de oglinda, ajungi pe pagina oficiala de facebook a asociatiei. Am inceput sa ametesc si sa clocotesc de nervi vazand cum, sub masca promovarii valorilor crestine, morale si sanatoase, are loc un odios spectacol care promoveaza ura, discriminarea si ignoranta in forma pura. Oamenii astia nu stiu sau refuza sa creada ca orientarea sexuala nu se "ia" ca o raceala si nu se "invata" de la altcineva. Ignoranta fata de ceea ce nu cunosc le da nastere unei frici - frica de a nu-si converti accidental copii prin expunerea la lectiile despre orientari sexuale; in mod incredibil, in lumea lor educatia este doar o forma de recrutare.


Intr-adevar, isi bazeaza intoleranta si ura pe niste preconceptii si principii inchegate gresit si supozitii false ( "nimeni nu prea are timp să se gândească că aşa-zisele „minorităţi sexuale - caracterizate prin comportamente sexuale liber alese - nu au ce căuta alături de minorităţile etnice - trăsături înnăscute, date de natură"). Refuza sa inteleaga ca a fi homosexual este la fel de innascut precum e culoarea pielii - ca este la fel de "dat de natura". Refuza sa inteleaga ca un homosexual sau o lesbiana e tot om ca si ei (ba uneori, mai uman decat ei): sangereaza cand ii tai, plang cand sunt tristi, zambesc cand sunt fericiti, iubesc la fel, sufera la fel. Refuza sa inteleaga ca unii oameni pur si simplu sunt gay.
Ca sa o citez pe Hillary Clinton, minoritatile sexuale sunt o realitate. Sunt vecinii, familia si prietenii nostri.

Intoleranta, frica, ura - toate reactii la ceva ce ei nu inteleg si nu pot controla. Paranoia, simptomul indiscutabil al fricii irationale se citeste printre randurile asociatiei care e ingrozita de o lume onirica unde iti poate fi impus sa fii gay prin propaganda si in care a fi gay este cam acelasi lucru cu a fi pedofil. De ce le este acestor parinti atat de frica de proprii lor copii? De faptul ca homosexualitatea nu este o boala, de ce ii inebuneste ideea ca a fi gay nu este ceva derivat din alegeri? De faptul ca a fi diferit de norma nu este o aberatie monstruoasa? De ce trebuie sa sufere copii si adulti de pe urma insecuritatilor oamenilor de felul acesta? De fiecare data cand intru pe pagina lor de facebook ma surprind deseori cu ochii cascati, ca o caprioara prinsa in farurile unui mentalitati vide care lanseaza clisee in stanga si in dreapta cu o precizie demna de ideile lor anacronice. Realitatea lor este aceea a unei frici constante de adevar, de schimbare, a unei insecuritati la adresa unei realitati cotidiene fata de care ei nu se mai simt relevanti si de care se tin cu unghiile. Adevarul asta e: motivul pentru care isi apara cu atata fervoare ideologia inchistata este pentru ca intr-adevar, nu mai este relevanta prin contrast cu realitatile vietii moderne si cu valorile unui om tolerant, iluminat si deschis la minte. Nu mai sunt relevanti de mult si cu toate acestea in continuare incearca sa omoare idei si notiuni cu o pusca scare trage cu prostie in loc de gloante.



Discriminarea sexuala e de-a dreptul ridicola, in special din cauza faptului ca e nascuta din ignoranta. Ura nejustificata, frica - astea sunt lucrurile cu adevarat bolnave si deviante, nu homosexualitatea. Instigarea la ura e ceva ce nu sade bine nici unei organizatii care sustine de altfel valori morale si o familie sanatoasa. Zic asta pentru ca eu consider un copil sanatos si bine crescut acel copil care nu trateaza "diferitul" ca un inamic, ca ceva ce trebuie extirpat, urat si temut. Imi este rusine sa ma numesc o fiinta umana cand vad o atitudine atat de dezumanizanta. Gasesc acest fapt cu atat mai ironic cand ma gandesc ca n-am fost surprins sa aflu ca Alianta Familiilor din Romania este o organizatie crestina. De ce? Nu sunt anti-crestin. Am zis doar ca a fost ironic, nu neasteptat, pentru ca deseori membrii acesti religii care dealtfel predica toleranta, pacea si iubirea aproapelui ascund cele mai ignorante si inguste atitudini si cele mai inversunate uri. 

Nu ai voie pare-se sa-ti iubesti aproapele daca nu e la fel ca tine. 
Sa stiti ca egalitatea in drepturi se aplica tuturor cetatenilor, nu numai lor. Asta este definitia tolerantei.



Cireasa de pe tort se afla la sfarsitul articolului: "Şcoala trebuie să formeze caractere, nu să le strice; ea trebuie să pregătească cetăţeni responsabili pentru societatea de mâine, nu indivizi devianţi cu atitudini distructive la adresa comunităţii şi a structurii sociale în ansamblu."


Sunt complet de acord. Numai ca deviantii in cauza sunteti dumneavoastra si toti incuiatii la minte.


Comments

Popular posts from this blog

The Amazing Fig Wasp Makes You Ponder Life

World's Fattest Woman Plans To Get Fatter